top of page
craniosacral20spine[1]_edited_edited.jpg

Ontspanningscranio : Cranio Sacraal Therapie is ontstaan uit de osteopathie.

 

Cranio gaat uit van het gezonde lichaam.

Waar de gangbare medische wereld uitgaat van ziekte, gaat Cranio uit van gezondheid.

Het Engelse woord voor ziekte is dis-ease = het verlies van het moeiteloze gemak waarmee de natuur in ons werkt. De natuur is moeiteloosheid!

Met Cranio breng je jouw lichaam terug in contact met die moeiteloosheid, met die zelfhelende kracht van jouw eigen lichaam. 

Via ontspanningscranio word je dichter bij je lijf gebracht, zodat je de signalen beter hoort.

Cranio gaat over bewustwording. Het brengt je dichter bij jezelf. Het is een onderhoudsbeurt voor je lijf en brengt je sowieso een stuk ontspanning  en soms zelfs heling. 

Hoe ziet een Ontspanningscraniosessie er uit?

Voor de behandeling lig je op je rug op de behandeltafel. Hiervoor doe je best gemakkelijke, niet spannende kleding aan en laat je jouw juwelen liefst thuis.

 

Met mijn handen maak ik zacht contact met jouw lichaam en haar natuurlijke bewegingen, waardoor vertrouwen en ontspanning ontstaat. We gaan nergens naar op zoek. Wat aandacht nodig heeft, laat zich zien. Jouw lichaam beslist zelf welke items aan bod komen en wanneer de tijd aangebroken is om deze los te laten.

Ik bied je een bedding van waaruit jij de gelegenheid krijgt om verbinding te maken met jouw lichaam, jouw wezen. Jij wordt uitgenodigd om jezelf op een vriendelijke manier te bekijken en om zelf informatie te verzamelen en jezelf bewust te worden van jouw pijnen, emoties, gevoeligheden, gedachten,  ...

 

Je leert op een rustige manier aanwezig te blijven bij jouw sensaties (emoties, gevoelens, pijnen, ...). Je leert dingen (h)erkennen en op deze manier krijg jij een beter zicht op wat jouw lichaam nodig heeft om te ontspannen, om te helen. 

 

Een Cranio sessie duurt 45 tot 60 minuten.

 

Na een sessie neem je thuis best nog wat tijd voor jezelf om jouw ervaring verder te verwerken.

bottom of page